Pengikut

SYAIR

Buang pemisah kongsi nikmat

Khamis, 18 Oktober 2012

RINDU kot..

;)
Haa... huu.. dah nak masuk minggu ketiga..
dah sampai tahap RINDU la ni kot!!!
 
Abah work kat mana Lutfi????
Maka Lutfi jawab : Abah work kat di Si Ka Po
Bila Abah balik Lutfi???
Yama agi yaa...
Ye la.. lama lagi laa.. 2 hari sebelum Raya Haji baru sampai Umah kita kan Lutfi..
Itu la kan.. Nasib ada anak.. bole jugak sembang2 ngan dia.. tak de la sunyi sgt umah ni..
Berdua lebih baik dari seorang kan??..
Kalo masih sorang.. baring2  - pandang kat atas nampak ceiling.. pandang depan.. nampak dinding..
Paling2 ngadap la TV..
Dh ada anak ni.. balik je keje.. Dh start rutin menjaga anak.. Lupa kesunyian.. 'Havoc' ngan Lutfi je..
Main2 ngan dia.. layan citer 'JULIA'.. Kecah2 nak SOLAT Maghrib.. (Ya Allah.. Ampun kan aku.. tak penah khusyuk satu hal.. Pergerakan dan tertib solat pun ke laut selalunya)
Pas tu.. makan berdua.. nasi ngan telor goreng + kicap + bawang pun sedap!!!
(tak kuasa makan kat luar berdua ngan Lutfi je.. )
Pas tu golek2 depan TV.. Layan lutfi menyepahkan mainan nya..
sambil2 basuh baju (mesin yg basuh kan!!!)..
lipat baju (tak de ke mesin lipat baju hu3x)..
basuh pinggan (tak perlu dishwasher lagi buat masa nih)..
 selang 2 hari... vakum dan lap lantai umah
(ada jugak la cadang2 nk beli vacum cleaner yang jalan sendirik tuh hi3x.. berapa ye harganya)
Sabtu dan Ahad.. amik masa sendirik.. jalan2 ngan Lutfi..
Gi TESCO.. gi CAREFOUR..
KLCC?.. Papa & Mama selalu bawak Lutfi.. Umi tak suka jln2 kat situ.. Sesak!!!
Paling2 best.. bawak lutfi nek TRAIN (LRT je pun) dan nek Big Bus.. (Bus Rapid)..
Sonok dia.. men2 TOUCH2x and GO..
Ni la namanya.. Buang2 duit.. tanpa hasil..
 
Hari ni.. rasa2nya dah sampai tahap  .. hah!! entah.. sekali lagi
RINDU kot..
RINDU ngan Abah Lutfi
Memang la.. kalo depan mata.. ada je te peleot sana sini..
tapi bila tak de..
terasa kepincangan menjalankan urusan rumahtangga sendirian..
 
Supaya N3 ni tidak di publish tanpa gambar
maka sila2 kan jamu mata ye..
Saje letak gambar ketika di Bukit Melawati hari tu..
 
Gambar Abah Lutfi bersama Kengkawannya..

Cikgu berpesan pd anak2 murid - Baik.. baik jugak.. tapi jangan sampai 'pijak kepala'


Murid2 dh start mengada-ngada


Ade ke patut Hubby ckp.. Waa... sedondon la ngan kengkawan kita.. Sampai hati sungguh!!!


Tengok.. Sedondon kan?!!

Camana color anak lain dari color ibu dia kan?


Dah start tak terkawal.. Mahap la.. WN tak kuasa nk melayan.. dengan bau nya lagik!!


Lutfi dh berani dan start 'touching' kengkawan Abah!!! dah akhirnya.. tak sedar time mana kengkawan Abah itu meng geget Lutfi.. Lihat N3 sebelum


Selepas puas pujuk Lutfi menangeh akibat kesakitan di geget Monkey

dan Sementara menunggu 'choo2x train' sampai..




Yeay!!! dengan Abang Yong Lutfi (Sepupu Lutfi yg paling tua - sebelah Abah)


Akibat usik2 ni la.. Lutfi kena 'geget'.. tak puas hati sungguh ngan 'Monkey' tuh!!




3 ulasan:

Nozie Yusof berkata...

same dengan la dgn akak, bila ada kat rumah ade je yg nak carik pasal..bila xde tercari2
ewah! feeling adam&hawa plak ek
=D

shazika berkata...

cian lutfi kena gigit..
comey lutfi :)

Cinta Misteri berkata...

Rindu tahap gaban lahtueww...

Rajin plak bg mkn studen. Studen plak lapo benar nmpknya tu.

Ya Hanana

Kena tahu juger la sesikit