Pengikut

SYAIR

Buang pemisah kongsi nikmat

Isnin, 31 Oktober 2011

Satu, Dua, Tiga..

Aaa.. uuu... ieee... taaa!!! maksudnya One, two, three.... jump!!!!.. dah jadi ayat utama Lutfi time dia nak ngajak Umi dan Abah bergurau ngan dia laa..

Biasanya time lepak2 ngan Lutfi mesti bawak dia nyanyi lagu Wheel on the bus, Twinkle2 Little Star dan Satu2 Saya Sayang Ibu..

Semalam sebab sibuk.. biarkan aje Abah dan Lutfi main2 kat depan TV.. Umi tengok dan dengar dari dapor je.. Dari dapor Umi soh Abah bawak Lutfi nyanyi2.. sebab Lutfi dah start boring main gasak2 ngan Abahnye..

Ayang nyanyi lagu Satu2 saya sayang ibu tu.. Lutfi suka lagu tu.. Dan Abah pun nyanyi..

Adalah perkataan satu, dua, tiga tu.. tapi lain liriknya.. Best jugak lagu ni, macam biasa dengar.. tapi tak tahu sapa yang nyanyi dan tajuk nye.. Liriknye lebih kurang cam ni:

SATU.. KASIH NAN ABADI
TIADA TANDINGI
DIA YANG SATU

DUA.. SAYANG BERPANJANGAN
MEMBAWA KE SYURGA
KASIHNYA IBU..

TIGA.. LAPAR DAN DAHAGA
RELA BERPAYAHAN
SETIANYA AYAH

EMPAT.. MUDAH KAU KETEMU
PERHATI SELALU
BEZA ANTARA
KASIH DAN KEKASIH..

Diam si Lutfi dengar.. mungkin sedap & 'catchy' lagu ni.. Soh la Hubby sambung lagi katanya tak ingat..
dan Umi tak de masa nak 'google' lagi..

Ada sapa2 tahu lirik penuh lagu ni ke?

6 ulasan:

Teratak Hami berkata...

Lutfi terpegun dengan kemerduaan suara ayahnya :-)

Tu lagu Aris Ariwatan. Starting lagu tu ada budak menyanyi. Nyaring suara budak tu :-)

SemaluSK berkata...

1234 (Aris Ariwatan)

Satu... kasih nan abadi
Tiada tandingi Dia yang satu

Dua... sayang berpanjangan
Membawa ke syurga kasihnya ibu

Tiga... lapar dan dahaga
Rela berpayahan setianya ayah

Empat... mudah kau ketemu
Perhati selalu beza antara
Kasih dan kekasih

Ibu kuingat dahulu
Menyisir rambut ku kemas selalu
Ayah menghantar ke sekolah
Bergunalah ilmu bila dewasa

Sayang dengar lagu ini
Untuk kau sandarkan buat pedoman
Jangan manis terus ditelan
Pahit terus dibuang... itu bidalan
Harus kau renungkan

lina berkata...

salam zira - alia pun kalau dengar lagu ni masa umur dua thn terkedu dengan je tak...senyum je lagi ni syahdu kan.

Daddy Ziyyad berkata...

Lagu Aris Ariwatan...boleh dgr kat Youtube..:)

insan_marhaen berkata...

Zaman anak sebelum berumur 12 tahun adalah zaman berbulan madu dengannya.

Hmmm... lagu tu boleh download di sini;

http://mp3skull.com/mp3/aris_ariwatan.html

wifenavy berkata...

Tima kasih sume sbb bagi info.. popular jgk ye lagu ni..

Ya Hanana

Kena tahu juger la sesikit