Pengikut

SYAIR

Buang pemisah kongsi nikmat

Isnin, 26 Mac 2012

Lencana2 TLDM

;)

Suka sangat tengok kawan2 Hubby yang ada pakai lencana2 seperti di bawah..
Menunjukkan kepakaran mereka dalam bidang masing-masing

Lencana Explosive Ordinance Disposal


Lencana Jurutera Professional


Lencana Kepakaran Hidrografi TLDM


Lencana Kepakaran Kapal Selam


Lencana Kepakaran Pegawai Peperangan TLDM

Lencana Kuarter Master Udara

Lencana PASKAL.. ha ha Hubby pernah nak cuba.. 

Lencana Pegawai Juruteknik peluru / juruteknik peluru atoat


Lencana Penyelam Ranjau... ini pulak.. Hubby dah ter reject awal2..


Lencana Sayap Asas Penerjunan

Lencana Sayap Penerbangan Pegawai Taktikal Udara TLDM

Lencana Sayap Penerbangan

Hubby tak berkelayakkan pun untuk disematkan lencana2 seperti di atas sebab tak berkelayakan lah..
Pegawai Bekalan tanpa sebarang kepakaran

Tapi Hubby telah layak menyematkan lencana seperti di bawah:
Lencana Kelayakan Lulusan Maktab Turus Angkatan Tentera Malaysia (MTAT)

dan menunggu juga untuk disematkan lencana seperti di bawah... lama sangat ni oooii... berderet orang menunggu terutama Pegawai Graduan dan ATMA
Lencana Pemerintah


Dan juga ini.. tapi tak tahu apakah kriteria yang perlu dipenuhi untuk disematkan lencana ini..
Lencana Pujian Panglima Tentera Laut


p/s : buat masa sekarang nih.. bersih sangat poket baju Hubby... hi hi
       ooo ye.. sy dpt photo lencana dari :www.navy.mil.my


5 ulasan:

Daddy Ziyyad berkata...

waaauuu..byk jenis lencana rupa rupanya ya....Paskal tu ibarat komando TLDM kan...

ღ cik faye ღ berkata...

wah...lawa2 lencana...sometimes semua ni pun rezeki masing2...

PakMail berkata...

Sekarang banyak lencana kepakaran ya...

Sewaktu saya bertugas di kapal2 seperti kapal penangkis periuk api atau kapal haidrografi, belum lagi diperkenalkan lencana2 seperti ini.

Apa pun saya setuju. Agar dapat mengetahui kepakaran seseorang anggota TLDM.

wifenavy berkata...

Daddy Ziyyad : Pandai!!! ye.. komando la

Cik Faye : Benar.. rezeki pun kena usaha juga kan kalo nak

Pak Mail : Tu la.. nasib baik time training dulu tak de banyak lencana.. kalo tak.. jd silibus pula menghafal lencana TLDM

ked berkata...

ooo.. ade lencane rupenye.. banyak lagi yang saye tak taw pasal navy ni kak ek? hehehe

nak tanye gak la si baju biru saye tu ade lencane ape..

Ya Hanana

Kena tahu juger la sesikit