Pengikut

SYAIR

Buang pemisah kongsi nikmat

Sabtu, 11 Jun 2011

Kawan baik atau Kawan yang Baik

20 Mei : Petang semalam baru je WN sound staf kat opis WN.. Ni dah abis kompremi la ni kira2 nya.. Dah bape kali pesan.. tak yah tunggu kawan kalau nak solat.. gi je bila sempat.. kalo tunggu kawan kang asik tangguh, tangguh dan tangguh.. Makin naik hangin bila at one time.. tetiba je satu unit kosong.. tanya staf lain... diorang gi solat..

Hangin satu badan bila orang lain datang nak tanya, datang ngadu hal opis atau nak minta itu ini tapi tak de satu pun staf kat unit tu ada utk bantu.. Dah bos depa tak de jugak gi meeting (WN la ganti jap.. kawan aku gak kan.. tapi tak sume la WN expert kan.. tau secara prinsip je la.. pelaksanaan dan priosesnya kureng skit la..)

Memang hati ni menggelodak sementara tunggu depa ni balik solat.. Pompuan kalau solat paling cepat pun amik masa 15 minit.. ini pulak berkawan.. sementara nak jalan gi surau.. pot pet pot pet.. sementara amik wudhu' pot pet pot pet, sementara tunggu giliran (pegi time pick hour lak tu : pick hour kat opis 3.30 ptg tau.. mesti nak tunggu sampai Asar tunggu tepi tingkap) pot pet pot pet, solat elok lak cepat tak sampai 5 minit settled.. tapi bab bersiap.. ni lagi satu WN hangin.. tak padan2 nak balik umah.. make-up ngalah time gi keje..

Alasannya : nak jumpa Hubby kak kena la cecantik.. bukan time gi keje je.. Ooooo.. baguih nyeeee.. bab itu boleh la pulak dikait-kaitkan ngan hal keugamaan yek.. bab ngko menyembang sebelum ngadap Allah tak terpikir pulak..

Masuk je opis, WN tangkap CC nye dulu.. tanya nape ngko boleh bagi staf ngko kuar macam Itik pulang Petang.. katanya.. Alaaa.. saya tak bole wat apa la Kak!! Ditegur kang Kawan baik.. (CC ni muda sangat lagik.. rezekinya dapat pakai CC awal) Nanti diorang kata kita Kak.. Ngko kan CC..guna la kuasa yang ngko ada tu utk selia staf ngko (ni la masalah nye.. Kalau dolu2 CC tu tempat Boss dapat kan pandangan lagik.. sekarang nye CC semuanye kena diajar.. tak de inisiatif dan tak kreatif langsung!!!)

WN tanya.. Kawan baik ngko tak kan la tak paham.. dah bape lama ngko berkawan baik ngan dia? Dah bape lama dia keje sini.. tak kan tak tau lagik.. Kita ni kat Admin.. kita ni menyediakan Khidmat Sokongan untuk Staf2 dari Department orang lain.. Kita jugak yang keluarkan Arahan Pentadbiran untuk hal2 berkaitan Peraturan.. Peh tu kita jugak yang wat perangai yang bukan2.. Memang saje jer nak kena BOM ngan BOS BESAR nanti.. Jangan orang kata KHIDMAT SOKONGAN yang membawa REBAH.. Marah tak terkata nanti..

Dah dah dah sebelum Aku membebel yang bukan2 pas tu ngko takut nak tegur aku berhari-hari .. ni aku nak pesan kat ngko CC.. Dalam dunia ni tak de Kawan Baik pun kita bole hidup.. tapi Kita perlu Kawan yang Baik untuk kita berjaya dalam hidup.. Oooo.. cam tu ye kak.. Aiiishhh.. aku tak nak cakap ngan ngko banyak2.. kang satu Dept tahu aku MARAH!!! (Aduuuu laaa haiiii CC ku.. apa la LUUUURUUUSSSS sangat hidup ngko)..

2 ulasan:

Ena Qalinsya berkata...

kalo yg melibatkan KAWAN BAIK mmg susah kak.. tak dinafikan lg.. nk kata salah tp kalo tak kata dipijaknye kepala kita.. yg pasti jgnla berurusan ngn org yg kite kenal sbb bukan lg cpt urusan tu slesai tp makin truk dia lyn kte.. KAWAN BAIK katakan....

Cikgu Achique @ Ai berkata...

Sabar Akak...Bos aku penah kata walaupun Pengetua jawatan paling tinggi kat satu sekolah tapi bagi dia kerani la paling. Sekali marah tanak buat kerja, abis satu sekolah dapat gaji lambat....nak teguq pun kena pakai psikologi. Lagi nyampah tgk depa dok tgk resepi kat internet dari dok buat keje opis...sabo jelah

Ya Hanana

Kena tahu juger la sesikit