Pengikut

SYAIR

Buang pemisah kongsi nikmat

Rabu, 20 Julai 2011

Penattttnyeerrr...

Orang lain pun penat jugak.. ingat ngko jer penat.. memuhasabahkan diri sendirik.. tapi nak tulih jugak kat entry ni untuk bacaan ketika tenang nanti..

Dah berminggu-minggu hujung minggu WN diganggu dengan tuntutan tugas dan persatuan yang dikatakan demi kebajikan tapi tak pasti la kebajikan sape yang perlu dijaga sekarang nih!

Lalui weekday yg sangat busy sebab handle pengurusan Majlis APC Agensi
25 - 26 Jun : Family day PPSM.. yeay Siput Sarawak dapat tempat ke 3 dari 4 kumpulan.. ha ha..  kat PD

30 Jun - 2 Julai : Penat tak habih lagi.. baru abis Majlis.. terus berangkut bawak anak ke PD lagik.. untuk berbengkel untuk meng update dan meng edit Manual Staf Agensi

4 Julai : 1/2 keje, 1/2 hari lagik bawak anak ke UKM Specialist Centre.. biasalah pemeriksaan rutin.. berdua ngan Lutfi je.. menggendong dia yang dah tak mau dok dlm stroller.. time paling down.. Lutfi dah tak mau di dukong.. (dah la berdua ngan dia je)..settle a/ment dan nak balik- bateri hp pun time tu kong.. sampai kat kaunter JOCKEY service.. ada note tulih sila call hp no XXXXXXXXX... hai la hai.. nak nangih!!!.. muka tak malu.. nampak Pak Guard mintak tolong   call kan JOCKEY.. dia kata tak de kredit.. nasib baik ada Chinese Girl yang kebetulan nak call JOCKEY tu.. dengan muka tak malu tumpang kat dia mintak bawak kan keta kita sekalik..

10 -12 Julai : Main tipu.. patutnya kena berangkat ke Kota Bharu la pulak... Meeting lagik!!.. tak leh nak tinggal Lutfi sebab dia nyusu badan time malam.. tapi mintak tolong kawan pegi.. apa2 hal WN tolong dari HQ.. penatnyerrr!!!.. Hubby pulak ada lawatan dari Isnin sampai Jumaat.. Sian kat Lutfi kena asik kena tinggal ngan abah dia je sejak dari lahir.. 

15 - 16 Julai : Hari cuti ku diganggu lagik oleh aktiviti BAKAT la pulak.. Sian kat Lutfi lagik... tinggal la pulak ngan Abah.. 2 hari tu

19 - 22 Julai : Sekali lagik Abah Lutfi kena wat lawatan luar..

22 Julai : WN kena mintak Cuti tanpa rekod.. untuk preparation FINAL Event Bakat lagik.. sebab esoknya Majlis BAKAT yang last!!! ha ha.. ce timbang ce pikir.. kat mana kebajikan yang dijaga.. anakku dah start terabai.. lantak la.. lalu je la.. sikit lagi... bulan Disember akan menjengah.. semua ni kena lalui.. Moga-moga Hubby dapat menghabiskan KURSUS ni dengan jayanya!!!..

Dengar citer lepas ni kena tinggal seminggu lagi.. Hubby kena gi sekitar SPRATLY..

Lepas raya... sebulan lagi ditinggal Hubby lagi.. hadiri Latihan di PUSTAKMAR Lumut.. 

Penattttt nyeerrrrr... lalui menda2 cenggini sensorang.. Tapi ALLAH tu ADIL kan... 

Ada ganjarannye kalau kita BERSABAR dan tak MENGELUH kan..

Huh huh.. tapi dah mengeluh dah ni!!!

7 ulasan:

Mamamya berkata...

sgt mamahami yg WN rasa n lalui sbb saya pun begitu cuma bazanya saya x b'kerja....tp ttp sibuk dgn mcm2 urusan....

PakMail berkata...

Kasihan ...... tapi lalui dengan sabar. Insya'Allah semuanya akan berjalan dengan baik.

Daddy Ziyyad berkata...

Sangat busy...memang penat kan....takpe...slow slow hadapi..

Hajah Nafisah bt. Haji Md. Noor berkata...

ciannya dia....... kena tinggal lagi.......
takpe....takpe....cubaan.......sabao.....

wifenavy berkata...

Mammya, PakMail, Daddy Ziyyad.. sekurang2nya ada yg cuba memahami dah cukup dah.. terima kasih banyak2

Cik Ina Do do Cheng berkata...

penuhnya time table tu. cik ina nampak pun dah penat. sabar jelah nak buat cam mana dah jadik isteri navy.

Nozie Yusof berkata...

penat la kan sbb kaco wiken..huhu. ape lg, ikut la g lumut sesekali, boleh jumpak gang lumut. sy kat sini xsmpt nk join BAKAT

Ya Hanana

Kena tahu juger la sesikit