Pengikut

SYAIR

Buang pemisah kongsi nikmat

Jumaat, 3 Februari 2012

Cuti Chinese New Year : Minggu sakit

Chinese New Year.. kami punya macam2 perancangan.. Cuti hujung minggu yang panjang.. 4 hari tu tapi semuanya terpaksa dilupakan kerana...

19 Jan (Kamis) : Abah Lutfi on duty.. Malam tu kami berdua di rumah.. Petang badan dah rasa sejuk2.. waa kena amik Actifast selang 4 jam..

20 Jan (Jumaat) : Tunggu Abah Lutfi sampai umah kul 9.00.. tak jadi gi opis.. kul 1 terus gi Klinik.. kena Voltron 1 dose.. sejuk gigil sangat2.. dapat MC

21 Jan (Sabtu) : Kami rancang untuk balik Temerloh seterusnya ke Kuantan.. tapi apa kan daya.. Lutfi pulak Demam.. bawak klinik.. panas sangat.. Lutfi start tak mau makan dan minum susu.. WN pun masih demam

22 Jan (Ahad) : Demam Lutfi masih tak surut.. dah start cirit.. makan minum sangat sikit.. tapi Demam WN dah surut

23 Jan (Isnin) : Pada hari pertama Chinese New Year.. Lutfi ditahan wad.. Bacaan darah putihnya terlalu tinggi.. dah capai 24.. seperti biasa.. kena drip la.. 3 hari 2 malam

24 Jan (Selasa) : Umi Lutfi demam balik.. mungkin terlalu penat.. anak sakit.. Umi pun sakit kat hospital.. amik ubat kat Hospital je la...

25 Jan (Rabu) : Lutfi discharge.. Umi pulak kena wat blood test.. lama sangat demam.. kat umah siang okay.. malam.. badan Lutfi panas semula.. start cirit2 dan tambah dengan muntah2 pulak..

26 Jan (Khamis) : Tak leh jadi.. apa je masuk dalam perut Lutfi.. tak sampai 10 minit keluar semula.. Lutfi dah lembik.. fobia walaupun menyusu badan.. tengahari bawak hospital dan ditahan semula.. Sian sangat.. walaupun lembik dan dok dalam pelukan je.. masih lagi mumble lagu Twinkle2 Little Star.. Paling sayu time dia nangis kena drip.. tu memang dia tak leh nak kompromi langsung... malam tu Lutfi dah mau menyusu badan..

28 Jan (Jumaat) : Doktor inform mungkin jangkitan .. dari air.. (masalah air kotor kat Selangor.. perut baby tak tahan.. dua tiga kes yang sama pada dua tiga hari ni di Hospital Pantai Ampang).. Sian Lutfi.. masuk hospital sihat.. kuar sakit balik

27 Jan (Sabtu) : Dah ada selera makan.. tapi menyusu tidak mau juga.. discharge petang tu.. hari Isnin.. appointment utk follow up

31 Jan (Selasa) : La.. Lutfi demam semula.. Doktor bagi Antibiotik lebih kuat untuk dihabiskan dalam 5 hari ni.. harap sangat Lutfi tak demam lagi.. baru je berselera nak makan.. Balik.. biarkan Lutfi main betul2 ngan Abah nya sebab esok Abah ke Korat, Thailand selama 18 hari.. Dah bekalkan Abah dengan sambal ikan bilis kering dan sambal ikan kering.. harap cukup untuk 3 minggu.

1 Feb (Rabu) : Hantar Abah Lutfi ke Mindef kul 5 pagi.. Lutfi tido.. tinggalkan dia dengan Mama & Papanya.. Sian Lutfi... 18 hari lagi baru bole tido atas badan Abah.. Harap sangat LUTFI tak demam rindu pulak..

;)

2 ulasan:

Farzlyna Mustafar berkata...

sama je cerita kita.. saya je x demam masa cny haritu.. dari husband sampai ke anak2.. amni sampai warded.. semoga lutfi sihat cergas utk holiday 4 hari akan dtg!

Hajah Nafisah bt. Haji Md. Noor berkata...

alahai....siannya dia.....sabarlah mamanya....itulah asam garam membesarkan anak2....bersabarlah terima dugaan dari Allah.

Semuga di lindungi Allah jua..

Ya Hanana

Kena tahu juger la sesikit