Pengikut

SYAIR

Buang pemisah kongsi nikmat

Rabu, 2 Februari 2011

1st GA Pearl By mOoN


Aiyakkkk... Kena tag lagik.. tapi tak pe la, dapat gak kenal-kenal blogger dari Sabah.. manatau untung2 dapat Aksesori Pearl dari Sabah kan!!!!.. Syarat2nye cam kat bawah;

A. Buat satu entry ringkas mengenai GA ni... (Ni la entry nyer) dan entry tu mestilah mengandungi...
  • sebab kenapa anda join GA ni..
  1. Sebab Akak nak GA PEARL dari Moon... Nakkkk sangattttt dek!!!! 
  2. Sebab ditag oleh Kak Lina .. katanya rajin2 kan diri.. practise make perfect... iyo la tu!!!!
  3. Ni sebab nak praktis wat 'link' sana sini.. Ni second time join contest.. tu pun sebab kena tag 
  4. Mana tau kot boleh menambah kenalan2 bloger dari network2 akibat di tag sana-sini
  5. Boleh jugak mengasah minda yang berkarat nih..
  • antara warna putih, peach dan hitam,, which color describe u the most..dan nyatakan kenapa...HANYA 3 WARNA DI ATAS tau...

saya pilih PUTIH sebab
  1. Suka warna ni.. pengertian Putih ni selalu nya menunjukkan sesuatu yang POSITIF dalam kehidupan semua manusia terutama dalam ISLAM itu sendiri.. contoh :
  • Dari permulaan kehidupan : Bayi baru lahir - diibaratkan Kain Putih.. terpulanglah kepada Keluarganya untuk mencorakkan kehidupannya
  • Untuk memulakan kehidupan berumahtangga : Kebanyakan pasangan akan memilih warna PUTIH (atau seumpamanya) pada hari PERNIKAHAN mereka termasuklah Akak.. kerana ia melambangkan kesucian ikatan cinta.. eh cehhh...
  • Dipengakhiran kehidupan : Akhirnya mayat kita sebagai seorang ISLAM yang meninggal dunia bukan mati Syahid dan akibat DARURAT  akan dikapankan dengan Kain Putih...
  • Bagaimana kita mengendalikan pakaian / barang2 berwarna putih melambangkan keprihatinan /sensitiviti kita terhadap kebersihan dalam kehidupan seharian
  • Dalam kehidupan sendirik pulak :
  1. Suka pakai tudung Putih berbanding Hitam (kalau tak de yang 'matching' la, kalau pakai Hitam muka Akak nampak lebam- maklumla.. orangnye tak berapa nak cerah)
  2. Hubby ku itu Mat Navy - Uniformnye warna Putih, makanya tiap2 hari kena Akak berhadapan dengan pengendalian Pakaian Putih termasuk la Bush Jacket nye, No 1 dress nye, Night Rig nye, Mess dressnya dan PT nyer..

B. Letak banner kat atas  dan tajuk 1st GA Pearl by mOoN dan linkkan ke 1st GA Pearl By mOoN... (dah link kan.. cuba klik kat banner tu.. kat tajuk ni pun bole)


C. Terbuka kepada bloggers boys and gurl... (Akak ni.. Old gurl)


D. Tag 3 rakan anda dan pastikan mereka tau...HARUS!!
     Addussss... maka sape la yang patut di tag nih... sori kengkawan blogger... Akak ikut giliran... Jadi  untuk GA ni nak tag... 1) tireless mom  2) mak izz 3) puan tria yuzi

E. hadiah misteri menanti peserta yang berjaya dan 1 hadiah khas untuk peserta bertuah...


Tarikh akhir menghantar penyertaan : 

14 February 2011 (Isnin)

5 ulasan:

mOoN berkata...

penyertaan disahkan...^^

thanks join kak...good luck yaa...:)

puan tria yuzi berkata...

akak ku yg chumel...
tq sbb tag saye... :)

lina berkata...

wah ada peluang menang ni :)

tireless mom berkata...

Ohhhh... kat sini ke tag nya. Good luck to you. Sorry I tak boleh panjangkan. Have pearls tapi tak de lah gu gu ga ga sangat. I think you do look lovely in pearls.

wifenavy berkata...

Tq Moon..
Tria Yuzi : Chumel ke? 1st time org puji akak nih.. he he
Kak Lina : Aaaaaminnnnn...
Tireless mom : Tak pe.. tak join pun tak pe.. tapi saya yang kena tag kan orang, tapi tak paksa untuk join

Ya Hanana

Kena tahu juger la sesikit