Pengikut

SYAIR

Buang pemisah kongsi nikmat

Rabu, 10 Ogos 2011

List wat 2 do time Hubby bertugas di luar negara / kat Laut..

Ni list sy ketika kena tinggal lama.. Utk yg gi kat tempat2 tak de coverage HP atau Internet terutamanya.. Pastikan beliau meninggalkan perkara-perkara ini:

1) Kad ATM Hubby
2) Semestinya la no PIN Kad ATM Hubby
3) Kad Kredit Hubby
4) No fon Pejabat Hubby
5) No HP anak buah Hubby kat Opis dia
6) Kereta, kunci kereta, Kad Access Parking dan Geran Kereta
7) Dokumen2 penting Hubby terutamanya Kad Insurans Keluarga

Dan pastikan juga mampu / kena mampu jugak melakukan perkara2 ini:

1) Driving skill : bukan yang biasa2 je tapi sambil melayan anak2 yang sedang melasak di dalam keta

2) Bagi yang bekerja : Pandai2 curik masa untuk melakukan tugas Menteri Kewangan Kerumahan anda di dalam waktu keje

3) Melaksanakan tugas2 sebagai Suri Rumah Tangga (bagi yang tak de MAID macam WN nih) seperti memasak, membasuh, kemas rumah, shopping barang dapur dan mendidik anak dengan efisien selepas Opis Hour.. tapi sekarang dah pandai - Upah MAID mingguan.. sehari RM50 je.. kat KL la.. tolong kemas umah dan lipat kain

4) Tau sikit2 hal teknikal dan elektrikal di rumah contoh : tukar fius, bulp lampu (kalo terbakar), hal2 keta tak mau start..

5) Selalu2 lah call adik beradik sendirik dan ipar duai.. diorg pun nk tau juga status adik/abang diorg.. plus tahu stress kita kat level mana.. he he..

6) Kena banyak2 sabar tunggu Hubby call.. jgn pikir macam2.. ye la diorang pakai telefon satelit.. kena tunggu giliran

5) Last but not least : Kena sihat dan kuat fizikal dan mental.. ye la.. nangih sensorang kalau time down sesangat.. ini la pentingnya kita kena buat macam2 aktiviti untuk menyibukkan diri supaya jgn memikir yg bukan2 ttg hubby kita..

4 ulasan:

Farzlyna Mustafar berkata...

thanks akk for the info..

pB berkata...

salam


yg penting isteri kena tabah dan kuat semangat

Meina Marlina berkata...

info berguna... thanks :)

Ryehanna berkata...

THANKS!!!
sgt berguna ni... hihi

Ya Hanana

Kena tahu juger la sesikit