Pengikut

SYAIR

Buang pemisah kongsi nikmat

Jumaat, 6 November 2009

Berbelas tahun dahulu :1994 - 1998 (Zaman Student)

Belek punya belek album lama, tetiba gatal je tangan ni 'snap' picture ngan hp.. dan antara kaedah2 memenuhi waktu rehat yang panjang di hari Jumaat ni.. Jemput la jamu mata gambar zaman2 hingusan ku.. ha ha ha..


1997 - Dining Out Rotu Navy USM - Intake 8 (Daripada 22 orang hanya 10 orang bertahan)

1994 - Zaman Kadot.. Intake 8 yang 'BLUR' memanjang.. First time..Sebelum belayar ke Langkawi.. masih ok (tak mabuk laut lagi)

1996 - Latihan Pelayaran KLD Tunas Samudera dengan Intake 3 UTM : Dah ada 'junior' dan ha, ha,ha dah berlagak masa tuh..


1996 - tengok la Uniform "No 1" ku di zaman itu.. kalau buang 'cap' dah jadi macam pengawas sekolah kan!!! (KD Sri Pinang - Gelugor, Pulau Pinang)

1998 - Kenangan hari-hari terakhir di USM sebelum masing2 bertebaran mencari kerjaya (final sems).. Antara pelajar2 Komunikasi 1994-1998

6 ulasan:

Abg Din berkata...

salam....

lama tak jumpa...

ni lahir tahun 77 la ni...
dah tak duduk kt laut, duduk kat darat plak...rugi la. Tak dapat rasa kapal selam baru...

hehehhehe....

Hashim Zabidi berkata...

Terima kasih kerana sudi mengembara ke tengah-tengah rimba semenanjung ( Kuala Lipis ) tempat santai saya. Orang disini amat jauh dari laut. Mungkin ada yang tak tau bagaimana rasa air laut, masin ke hapa, ha ha ha

abu muaz berkata...

Salam ziarah. Menarik gambar dan cerita-cerita lama tu. Boleh senyum sendirian mengingatkan kisah lama .

Cikgu Ibrahim berkata...

Apa khabar? Kadang-kadang tika terkenang zaman kanak-kanak ke, study ke, tempat kerja lama ke, terasa terharu dan tersenyum sendiri pun ada. Memori ada luka dan tawa.

wifenavy berkata...

Salam,

Abg Din.. zaman ni kita semua masuk U selepas matrik 2 tahun, degree 4 tahun.. so.. kita lagi tua dari jangkaan Abg Din tuh..

Pak Hashim Zabidi.. Sy pun dh lama tak gi laut.. cukup latihan selama 4 tahun sebagai Pegawai Simpanan.. Biar la Hubby sorang je jd Mat Navy.. Saya?!!..'Leftenan Muda Bersara"... Ada ker???

Abu Muaz & Cikgu Ibrahim : Betul tu, Daripada 1 gambar boleh meng 'interpritasi' kan macam2 cerita kan..

Ai Punya Cerita berkata...

Salam perkenalan.
Dah lama tu tinggalkan USM. Masa study rasanya zmn paling best, pikiaq sal study ja. Kalo tadak exam leh njoy. Member saya ramai USM tapi kuar thn 1999.

Ya Hanana

Kena tahu juger la sesikit