Pengikut

SYAIR

Buang pemisah kongsi nikmat

Selasa, 24 November 2009

Beskal Baru Hubby dan Aku...

Bermula dari berjalan2 kat Carefour Ampang.. Hubby ternampak satu gerai jual Mountain Bike.. (salesmannya Mat Bangla.. tp hensem giler beb.. he he). Harga gila murah.. actual prize dekat RM1000 jual RM399.. Tengok je.. Cakap kat hubby.. tak perlu.. tak de masa nak berbasikal pun.. lagi pun hubby pergi gym hampir setiap malam..

Seminggu kemudian, hubby bagitau dah boring lari atas treadmill tu.. lagi pun kena ikut giliran.. tak leh lama2, sebab ramai yang nak guna.. Citer lagi nak beli beskal.. Cakap kat hubby.. kalau ada beskal nak simpan kat mana? (Adu hai.. dapat rasa agenda si Mamat nih)..

Teringat peristiwa lama2 dulu..
  • Musim giler swimming : asalnya ajak teman je.. pas tu ajak swimming terus.. buat alasan dah segan pakai swimming suit.. dibelinya swimming suit muslimah.. dekat setahun berulang alik Stadium Akuatik Shah Alam.. dah tak larat ikut buat alasan tak tahan pool kat dalam sejuk sangat2.. boleh kena paru2 berair.. he he.. hubby tak suka pool luar.. ramai sangat orang..


  • Musim giler jogging : selang semalam gi Tasik Titiwangsa.. asal nye teman kan je.. tunggu kat dalam kereta.. Akhirnya hubby kata bahaya.. kena ikut dia jogging.. mana larat nak ikut pusing tasik tu samapai 5 round.. 2 round pun dah jauh kena tinggal ngan hubby.. Wat alasan lagi bahaya.. gelap2 tu.. nanti kena kidnap.. (hubby tak suka jogging siang katanya panas) dan akhirnya;


  • Musim giler gym : bermula tahun 2007, hubby minat sangat nak wat badan dia nampak sasa.. akhirnya jadi member Fitness First setahun.. katanya seronok sangat.. dapat 3 voucher percuma ke gym tu.. aku jugak jd mangsa.. setiap sabtu, teman kan hubby ke gym tu.. akhirnya dipujuknya kita jd member Fitness First tu.. selama setahun.. tak leh byk alasan.. sebab agreement setahun.. sebulan RM175.. redah je la..

Semua musim tu dah habis.. Sekarang Hubby kata nak berbeskal la pulak... dan akhirnya.. Beskal kat Carefour tu dibelinya.. excited giler si Hubby... Dia terus balik nek beskal tu, malam lak tu.. Aku lak sambung shopping kat Carefour.. tak sampai 20 minit, hubby call.. suh amik dia kat Stesen Petronas (dekat umah aku).. sesampai kat sana.. tengok muka hubby yg sgt lah merah dan marah2.. kenapa?.. dimakinya Bangla jual beskal ni.. jual beskal tak berkualiti... dengan tayar pancit, gear dan brek langsung disfunction.. Dalam keta kebal aku beskal tu diletakkan dengan penuh susah payah nya.. nak di masuk kan jugak2 bagi muat.. Terus ke Carefour.. sesampai kat sana, hubby suh tunggu dalam keta.. dikeluarkan beskal tu dan tuju terus ke tempat beskal tu.. terkejut sekejap bila dengar dari keta bunyi benda jatuh kat dalam Carefour tu.. jenguk dari keta... Alahai.. sah dia mengamuk ni..

Hubby senyap je masuk keta, dah cool baru tanya Hubby.. apa jadi?.. Hubby bagitau dia campak beskal depan2 salesman tu, sebab salesman tu cakap tak leh buat apa2 sebab dah guna beskal tu.. walaupun baru 20 minit beli.. Abis tu tak mintak duit balik ke? Hubby tak nak.. sebab salesman tu nak pulangkan RM150 je.. Alahai, ni lah masalah Hubby ku.. kalau dia marah sangat2 mesti merugi kan diri dia sendiri.. Rugi RM399 dalam satu malam je.. Tak de rezeki..

Dua minggu lepas tu, Hubby inform tokey gerai beskal tu call dia nak ganti balik beskal ari tu, rezeki Hubby terjumpa budak Bangla yang jaga gerai T-Shirt sebelah gerai Beskal ari tu.. maklumkan Tokey dia rasa tak senang hati pasal Hubby campak Beskal tu dan langsung tak amik ganti rugi.. Akhirnya Tokey (Pak Arab) tu gantikan Beskal Baru pada Hubby.. Maka hari tu Hubby balik ke rumah tunggang beskal baru ni la...


Dan nak citer bab tak best lak... Ingat kan dengan adanye Beskal baru tu maka Hubby yang akan seronok sakan berbasikal, maka... tak perlu la aku bersama2 Hubby lagi untuk aktiviti mengeluarkan peluh tu lagi... Sangkaan ku meleset sama sekali... Kali ni aku diheret ke aktiviti baru Hubby lagi..

Kali ni.. terpaksa teman kan Hubby berjogging keliling Bandar Baru Ampang setiap awal pagi hari Cuti dengan Beskal Baru Hubby tu la pulakkkk!!!!... Huwaaa... Sakit punggung ku wooooiiiii la.... Bayangkan seksanya diriku ikut Hubby lari nek bukit tun bukit.. kalau Hubby berjogging mesti tak kurang 7 km punye.... penat laaaa woi kalu ikut dia walau kita berbeskal... Dia mesti la tak de masalah nye.. Mat Navy.. dah biasa sangat lari jarak jauh ni...

6 ulasan:

maiyah berkata...

hangin gak mende yg baru beli pas tu kondem.. tapi kalo sy pun hangin gak

bUdAk-bUdAk berkata...

kesian nyer..
tp nk wat mcm ne kn..
ikot je laa

13may berkata...

memang patut pun naik angin...dah la penat mengayuh...hehhe hehe

wifenavy berkata...

Maiyah & 13may : betul boleh hangin.. tapi kena la kontrol jugak kan.. Tp nk wat camana.. yang hangin itu adalah Hubby ku...

bUdAk-bUdAk : la.. cam tu je ke kesian pd akak.. wife navy lain cam akak jugak ke???

abu muaz berkata...

Salam. Isteri yg baik mesti ikut suami. Kalau kena lari ikut larilah..... ha,ha,

shaniza berkata...

Salam..
Adik ipar akak pun navy juga... di Lumut.
Kawan akak (skrg dh menetap di Saudi) pun ada hubby jenis ni... selalunya dia ikut je sbb selagi apa yg disuruh tak menyalahi syariat... jika buat dpt pahala.

Ya Hanana

Kena tahu juger la sesikit