Pengikut

SYAIR

Buang pemisah kongsi nikmat

Jumaat, 1 Jun 2012

Transport fail ke SOGO?

;)
Catitan oleh : Pencatit Minit la

Tarikh : 29 Mei 2012
Masa : 9.00 pagi
Tempat : Bilik Perbincangan BKN

Agenda :
1. Ucapan Aluan Pengerusi - DONE (ucapan selamat datang, terima kasih dan tahniah kerana berjaya capai sasaran ditetapkan pd suku tahun pertama.. 1/2 way ke suku tahun ke 2)

2. Pengesahan minit mesyuarat bil 4 - DONE (dengan pindaan pada beberapa perkara - refer pd edaran minit)
3. Status perlaksanaan program oleh Ketua-ketua Unit

a) Unit Koodinasi - everything done as scheduled .. next meeting.. 17 - 20 th June.. (Achik la yang report)
     
Day 1 : day - Networking xtvts - GOLF Tournament with State Agencies (Pahang)
            nite - Breafing and Sectors Overview

Day 2 : day - Mesy Koordinasi bil 3
            nite - Xtvt Pengisian Rohani - Anjuran Pej Pahang
     
Day 3 : day - Bengkel Semakan KPI
            nite - Samb Bengkel
     
Day 4 : day - Mesy JK Pengurusan Kewangan dan Akaun then balik!!!.. yu hu... (dh dapek bayangkan kepenatan abih program ni)
     
Post meeting - Siapkan minit 3 hari bekerja, siapkan Laporan bengkel 2 minggu bekerja dan settlekan urusan perolehan (LO dan bagai2 dlm 3 minggu)

b) Unit pemantauan - memaklumkan beberapa negeri tidak mencapai KPI, telah minta Negeri menghantar laporan Ketidakcapaian untuk persediaan Unit membuat pembentangan kepada Dato' Sri Ketua Eksekutif. Pengerusi minta BKN menyediakan slide rumusan dan strategi penambahbaikan utk Negeri2 berkenaan

4. Hal-hal pentadbiran - disiplin staf and everythings -  under control.. except CUTI.. please inform BOSS kalau EL, maklum pada PA BOSS jgk

Nak HIGHLIGHT AGENDA 5 yang sebenarnya..

5. Hal-hal Lain.. : Knowledge Sharing..


a ) Bos share kebaikan dan doa lepas Solat Dhuha.. Insya Allah tidak putus rezeki kita. Bos pun  sarankan kalau ada masa.. buat la Solat Dhuha.. daripada asik makan2 kat bilik pantry..Bilik semayang depan mata jew.. okay la...

b) Share buat ayam goreng simple tapi sedap - ayam baru marinated ngan garam, kunyit hidup, bawang putih, bawang merah dan tepung sikit then goreng

c) Staf2 yg dh pegi kursus utk Upgrade pengetahuan dlm latest Version MS Office bagi info..

 - dan Rakan sejawat ku bertanya..

Ada tak diorang ajar camana nak TRANSPORT.. (Achik betul kan.. IMPORT kak..) Dia menjawab.. betul la tu.. OK la.. (sorang lagi staf cuba membetul kan.. Puan .. TRANSFER yer? Dia jeling.. dan meneruskan..

 TRANSPORT fail ke.. SOGO...

Kurang ajar ker.. kalo kitorang bantai GELAK guling2 depan BOS...

Dan pengerusi cepat2 menangguhkan mesyuarat kerana dah dekat Lunch Hour :-D

3 ulasan:

PakMail berkata...

Banyak kerja yang perlu dibereskan ya...

*SiRibenMerah berkata...

busy2 masih igt SOGO kann..

*salam kenal :)

eLL berkata...

haha. SOGO best.

akak, susah betul nak komen sebab ada VW tu, kadang2 banyak kali try tapi tak dapat. kalau tak dapat, saya givap nak komen sedangkan dalam hati membuak-buak perasaan nak komen.

Ya Hanana

Kena tahu juger la sesikit