Pengikut

SYAIR

Buang pemisah kongsi nikmat

Jumaat, 20 Mei 2011

Dah nak lemas nih!!!

Ha... .. Hubby cakap.. ni la saat-saat kritikal dalam kerja dia.. tak penah rasa macam nak lemas.. Sejak dari awal masuk MTAT tak penah boleh ambil nafas lega.. ada je yang perlu disiapkan.. Dah nak lemas dah nih katanya.. Air kat paras hidung je!!!

Ni citer Hubby bersama kebizian yang melanda hidup sehari2nya sejak terpaksa belajar balik semata2 untuk kemajuan kerjayanya pada masa akan datang ... Ni la jadiknya..
Awal2 guna ni :
Semua Gambar google nih
Tujuan : senang nak bawak gi mana-mana
dan amikla

Brand Celcom Broadband : Orang cakap brand ni paling stabil 
Okay la di Ampang.. tapi.. time tak okay.. hangin la jugak.. 

Kemudian, Bermula dari tahun lepas lagik (April - Jun 2010 : Kursus Pra MTAT kat Lumut)
Guna ni pulak :

sebab kat Navy Base Lumut.. brand sebelum coverage tak bagus.. susah hubby nak search bahan rujukan.. Sehabis kursus dan balik ke Ampang.. sebab ada brand ni ada kontrak setahun terpaksa la teruskan walaupun coverage memang cam hampeh kat Ampang ni..

Tapi pada Februari 2011.. ke talian konvensional


Hmm.. puas hati sangat... bil bulanan lebih sikit je 
Talian stabil.. Wi fi untuk 5 komputer
talian fon pun murah sangat..
Jadi sape2 datang rumah kalau bawak lappy sendirik boleh je bertenet.. tak yah bawak broadband sendirik


Sian kat Hubby :
Rutin Hubby setiap minggu mesti akan ada:
1 kali prestation tutorial
1 kali assignment perlu disiapkan
1 kali quiz
plus
Aktiviti ko-k yang tak tentu masa..tapi selalu
dan
kena siapkan Tesis akhir Mei ni
sebab Jun dah Final Exam untuk paper2 UM
akhirnya
Akhir Mac lepas Hubby beli :

lappy baru.. basic application.. supaya senang dia meng google book..
carik bahan rujukan .. tak yah buang masa kat Library

dan jadik seperti ni la..

mak nenek kat belakang tuh jgn tanya.. biasa la kan kalau wat keje kat atas meja makan.. 
(macam la umah ada bilik study.. hu hu)

4 ulasan:

Daddy Ziyyad berkata...

pakai line streamyx wifi tu mmg lebih stabil dan laju berbanding beruk2 band yang ada...hahaha

lina berkata...

salam zira - wah kalau dtg umah ni boleh la join sekali....best nya...tp ada anak2 mana kan sempat selagi tak tidur :) kan...

Ena Qalinsya berkata...

adoiii akak ni.. igt lemas ape tadi hahahaha

wifenavy berkata...

Sori .. baru je berkesempatan nak ulas.. N3 lain2 tu semua dah dijadualkan yer!!

Daddy Ziyyad : Hmm.. tu la, yang iklan SOH POTONG tu.. mmg angin ngan brand tu.. langsung tak leh guna

K.Lina : Sila-sila la datang umah kak.. Anak tido.. Umi pun sama2 zzzzz ;b

Ena : Lemas la tuuu..

Ya Hanana

Kena tahu juger la sesikit